Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною - міністр оборони Латвії

Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною - міністр оборони Латвії

Укрінформ
Латвія вважає розвиток технологій, які збережуть життя бійців, ключовим напрямком розширення співпраці з Україною.

Про це заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс на спільній із міністром оборони України Рустемом Умєровим пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що Латвія готова підтримувати і розширяти співпрацю та партнерство з Україною, шукати нові шляхи і поглиблювати те, над чим уже ведеться спільна робота.

“Поза сумнівом, ми готові надавати все в межах наших можливостей, що стосується нашого обладнання, але мова не лише про це. Це тренування і підготовка бійців. Разом з нашими партнерами ми готові і хочемо робити ще більше за те, що ми було в минулому”, – наголосив міністр.

Читайте також: У Латвії на погрози Путіна відповіли, що це - традиційна риторика

Спрудс підкреслив, що Україні та Латвії слід починати нові напрямки, згадавши розвиток технологій, котрі збережуть життя бійців, як ключовий. Також очільник Міноборони згадав потребу розвивати дрони і технології в них.

Крім того латвійський міністр наголосив, що його держава лишається непохитним і сильним прихильником шляху України до повноцінного членства в ЄС і НАТО, що, за його словами, є так само в інтересах партнерів, як і підтримка України сьогодні.

Міністри оборони України і Латвії Рустем Умєров і Андріс Спрудс обговорили низку спільних проєктів, серед яких розширення підготовки українських військових латвійськими інструкторами, продовження програми реабілітації українських захисників та співпраця у сфері виробництва БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-