Зеленський у США зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу

Зеленський у США зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу

Фото, відео
Укрінформ
У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент Володимир Зеленський уперше провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Глава держави висловив подяку Конгресу Сполучених Штатів за потужні зусилля щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності України.

«Із перших днів повномасштабної російської агресії Конгрес США надає нашій країні вагому допомогу, яка дає змогу ефективно протидіяти агресору. Двопартійна та двопалатна підтримка Конгресу є дуже важливим чинником, і ми надзвичайно високо цінуємо її», – наголосив Президент.

Зеленський був зворушений побачити в кабінеті спікера репродукцію української Острозької Біблії.

Читайте також: Зеленський у США зустрівся з лідерами Демократичної партії в Палаті представників

Глава держави розповів Джонсону про досягнення захисників України, зокрема про звільнення 50% захоплених Росією українських земель, перемоги українських сил у Чорному морі й великі зусилля України у проведенні реформ та поверненні нашої держави до економічної самодостатності в майбутньому. У цьому контексті Президент відзначив важливість продовження американської підтримки й додаткових асигнувань для допомоги Україні на 2024 рік.

Було наголошено, що Україна надзвичайно відповідально ставиться до військової та фінансової допомоги США; у Верховній Раді працює відповідна комісія, яка здійснює моніторинг використання військової допомоги. Також триває співпраця України з представниками американських інституцій, що відповідають за надання допомоги.

Зеленський акцентував, що навіть в умовах агресії РФ Україна продовжує реалізацію реформ, необхідних для початку переговорів про членство у Європейському Союзі.

Читайте також: Зеленський у Сенаті США розповів про важливість збереження американської підтримки

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Президент Зеленський провів зустрічі в Конгресі США, де він обговорив питання, пов’язані з Україною з представниками Демократичної і Республіканської партій у Сенаті й Палаті представників.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-