Зеленський у США зустрівся з лідерами Демократичної партії в Палаті представників

Зеленський у США зустрівся з лідерами Демократичної партії в Палаті представників

Фото
Укрінформ
Під час робочого візиту до США Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідером Демократичної партії в Палаті представників Гакімом Джеффрісом та конгресменами-демократами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Глава держави відзначив потужну двопалатну та двопартійну підтримку з боку Конгресу, Президента США Джозефа Байдена та всього американського народу, яка надається Україні для боротьби з російською агресією.

Під час зустрічі Президент обговорив із конгресменами ключові потреби України в озброєнні та військовій техніці, у посиленні протиповітряної оборони, особливо з настанням зимового періоду.

Також порушувалися питання спільного зі США виробництва необхідного для України озброєння. Зеленський високо оцінив проведення у Вашингтоні українсько-американської конференції оборонних індустрій, яка відбулася 5-6 грудня.

«Зараз, коли Україна звільнила 50% своїх територій, незаконно окупованих росіянами з 2022 року, забезпечила роботу «зернового коридору» та перемагає в Чорному морі, нам як ніколи потрібне продовження підтримки США та єдність наших партнерів», – наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський обговорив з представниками аналітичних центрів США збереження підтримки України

Глава держави запевнив, що Україна використовує всю допомогу Сполучених Штатів надзвичайно прозоро, ефективно й відповідально, у тісній співпраці з американськими партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у Сенаті США розповів про актуальну безпекову та економічну ситуацію в Україні та важливість збереження американської підтримки.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-