Уряд і парламент зробили ще чотири кроки, які визначив ЄС - Шмигаль

Уряд і парламент зробили ще чотири кроки, які визначив ЄС - Шмигаль

Укрінформ
Україна розраховує, що вже наступного тижня Європейська рада ухвалить фінальне рішення щодо початку офіційних переговорів про членство в Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив у Телеграмі.

Він нагадав, що минулого місяця Єврокомісія ухвалила історичне рішення — рекомендувала почати переговори з Україною щодо членства в ЄС.

"Одночасно в Євросоюзі визначили чотири додаткові кроки, важливі для ефективного руху вперед. Без зволікань ми підготували необхідні законодавчі акти — безпрецедентний крок, що високо оцінений нашими партнерами", - зауважив очільник уряду.

Читайте також: Заморожені активи РФ мають бути спрямовані на відновлення України - Шмигаль

І вже сьогодні, підкреслив Шмигаль, Верховна Рада підтримала три євроінтеграційні ініціативи. У другому читанні депутати проголосували за урядовий законопроєкт, який посилює спроможність Національного антикорупційного бюро України, та урядовий законопроєкт про розширення можливостей Національного агентства з питань запобігання корупції. Окрім того, в цілому був ухвалений закон щодо національних меншин, який враховує експертні оцінки Ради Європи.

Прем'єр подякував парламенту за підтримку цих ініціатив.

"Також учора уряд виконав четверту рекомендацію — прийняв законопроєкт про лобіювання, який враховує сучасний європейський підхід та пропозиції громадянського суспільства", - підкреслив він.

За словами Шмигаля, Україна швидко рухається до Євросоюзу. "Розраховуємо, що вже наступного тижня Європейська рада ухвалить фінальне рішення щодо початку офіційних переговорів про членство України в Європейському Союзі", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про вступ України і Молдови до Євросоюзу.

Читайте також: Підтримка України і переговори про вступ: президент Латвії вважає, що ЄС збереже єдність

14 грудня Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський очікує, що Євросоюз виконає обіцянку про початок переговорів про євроінтеграцію України у відповідь на повне виконання державою усіх рекомендацій Єврокомісії.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-