Російське вторгнення в Україну назавжди змінило світ - президентка ПА ОБСЄ

Російське вторгнення в Україну назавжди змінило світ - президентка ПА ОБСЄ

Укрінформ
Російське вторгнення в Україну назавжди змінило світ, і наслідки цієї неспровокованої агресії відчуваються в усьому регіоні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка ПА ОБСЄ Піа Каума (Фінляндія) під час виступу на пленарній сесії Ради міністрів ОБСЄ у четвер у Скоп’є.

"У світі, назавжди зміненому неспровокованим вторгненням Росії та триваючою війною проти України, наслідки агресії відображаються в усьому регіоні. Український народ, який зазнає знущань та страждань, залишається в центрі нашої уваги. Ми не можемо заплющувати очі на ці очевидні, грубі і невиправлені порушення Гельсінського Заключного акту", - сказала вона.

За її словами, попри те, що "Росія порушила усі 10 принципів Гельсінського Заключного акту", ОБСЄ змогла продовжити свою роботу та "відіграє як ніколи важливу роль". На цьому тлі президентка ПА ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України.

"Наша Ванкуверська декларація (ПА ОБСЄ – ред.) містить рекомендації, які підкреслюють нашу загальну відданість підтримці України всіма необхідними засобами. Притягнення до відповідальності, із зосередженням на жертвах конфлікту, має першорядне значення. Для цього ми створили групу парламентської підтримки України, яку я маю честь очолювати, щоб краще реагувати на запити наших колег у Києві", - повідомила Каума.

Читайте також: Угорський міністр в ОБСЄ закликав припинити постачання зброї Україні

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у місті Скоп'є розпочалося дводенне щорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Очікується, що в центрі уваги виступів глав зовнішньополітичних відомств країн ОБСЄ буде агресивна війна РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-