Угорський міністр в ОБСЄ закликав припинити постачання зброї Україні

Угорський міністр в ОБСЄ закликав припинити постачання зброї Україні

Укрінформ
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є закликав припинити постачання зброї Україні, бо це "затягує війну".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Поставки зброї також не допомагають. Поставки зброї затягують війну. А нам не потрібна війна. Нам не потрібна зброя в регіоні. Що нам потрібно в регіоні, так це мир", - заявив угорський міністр.

Він поскаржився, що на наслідки війни для Угорщини у вигляді біженців, зростання цін на енергоносії та інфляції. Крім того, Сійярто сказав, що на війні гинуть угорці.

"Ми платимо цю ціну, ми відчуваємо наслідки та стикаємося зі стражданнями, навіть якщо ми не несемо жодної відповідальності за війну, і навіть якщо це не наша війна. І я представляю націю, члени якої гинуть у цій війні. В Україні проживає значна громада угорців - близько 150 тисяч. І оскільки вони є громадянами України, їх мобілізують до української армії. Багато з них були відправлені на фронт і багато з них вже загинули, на жаль. І ми, угорці, не хочемо, щоб гинуло більше людей. Ми не хочемо, щоб гинуло більше угорців, але загалом ми не хочемо, щоб гинуло більше людей у нас по сусідству", - заявив глава МЗС Угорщини.

Читайте також: Стефанішина звернулася до країн ЄС через можливе вето Угорщини щодо України

На цьому тлі він заявив, що "мир – це єдине рішення", а "на полі бою немає рішення".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у місті Скоп'є розпочалося дводенне щорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Очікується, що в центрі уваги виступів глав зовнішньополітичних відомств країн ОБСЄ буде агресивна війна РФ проти України.

Також міністри мають затвердити рішення про головування Мальти в Організації у наступному році. Ця країна ЄС, яка не є членом НАТО, стала компромісною кандидатурою після того, як Росія протягом місяців блокувала затвердження кандидатури Естонії, яка мало очолити ОБСЄ у 2024 році.

Очікується, що у рамках Ради міністрів продовжиться пошук консенсусу щодо продовження мандату чотирьох високопосадовців ОБСЄ, включаючи генерального секретаря – пакетне рішення щодо їх призначення також блокує Росія.

Читайте також: Експерти прогнозують посилення дезінформації РФ проти України перед виборами в Європарламент

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотує міністерське засідання ОБСЄ у Північній Македонії у зв’язку із запрошенням на нього глави МЗС РФ. Українську делегацію у Скоп'є очолює постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Польщі також не беруть участь у Раді міністрів ОБСЄ через присутність на ньому глави МЗС країни-агресорки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-