У Конгресі США є більшість за допомогу Україні, питання у термінах й розмірі - експертка

У Конгресі США є більшість за допомогу Україні, питання у термінах й розмірі - експертка

Укрінформ
У Конгресі США нині є двопалатна більшість за надання допомоги Україні, питання в тому, коли і в якому розмірі вона буде схвалена.

Про це заявила засновниця та директорка Центру “Нова Європа” Альона Гетьманчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

Коментуючи можливі терміни голосування у Конгресі США пакету додаткового фінансування, який включає допомогу Україні, експертка зауважила, що їй ще не доводилося чути стільки «змішаних сигналів, як у цьому питанні».

«Але якщо шукати і знаходити якийсь спільний знаменник, то в принципі таким спільним знаменником може бути те, що більшість у Конгресі в обох палатах за допомогу (Україні – ред.) є. Тобто якщо й будуть голоси проти, ці голоси сьогодні в меншості. Але питання в тому, коли саме буде схвалена ця допомога і в якому розмірі», - сказала Гетьманчук.

Вона нагадала, що були «дуже запеклі» дискусії й досі тривають обговорення щодо двох складових цієї допомоги Україні – військової та фінансово-економічної, яка спрямовується в український бюджет.

Читайте також: Конгрес США зрештою схвалить новий пакет допомоги Україні – сенаторка

«Дискусії йшли, що військова допомога – це те, що дійсно буде схвалено і, можливо, навіть у тому розмірі, який був запропонований Адміністрацією (президента Джо Байдена – ред.). А от що стосується фінансової, тут є питання. Висловлюються навіть думки, що такі речі повинен підтримувати Європейський Союз, а не США. Власне, в будь-якому випадку ми маємо бути готовими, що це буде останній великий пакет допомоги від США», - вважає директорка Центру “Нова Європа”.

Як повідомлялося, помічник державного секретаря у справах Європи та Євразії Джим О'Браєн 27 листопада заявив, що Державний департамент США оптимістично налаштований щодо пакету на додаткове фінансування та очікує, що Сенат почне розглядати це питання у найближчі тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-