Євросоюз в ОБСЄ: Україна продемонструвала справжню зацікавленість у мирі, на відміну від РФ

Євросоюз в ОБСЄ: Україна продемонструвала справжню зацікавленість у мирі, на відміну від РФ

Укрінформ
Україна, на відміну від Росії, продемонструвала справжню зацікавленість у справедливому та сталому мирі.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, яку зачитала постійна представниця ЄС в ОБСЄ Раса Остраускайте на засіданні Постійної ради Організації, передає кореспондент Укрінформу.

"Саме Україна, а не Росія, продемонструвала справжню зацікавленість у справедливому та стійкому мирі, який би повністю відповідав міжнародному праву та Статуту ООН, включаючи принципи та зобов'язання ОБСЄ, закріплені в Гельсінському заключному акті та Паризькій хартії", - наголошується у заяві.

У ЄС нагадали, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році є незаконною, неспровокованою та невиправданою агресивною війною, що грубо порушує міжнародне право.

"Відповідно до положень Статуту ООН Росія є агресором, а Україна – жертвою, яка реалізує своє законне право на самооборону у повній відповідності до статті 51 Статуту ООН. ...Україна може розраховувати на непохитну підтримку Європейського Союзу у захисті своєї незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів", - підкреслили у ЄС.

У заяві вказано на те, що своєю агресивною війною проти суверенної, незалежної та мирної держави "Росія не лише грубо порушує міжнародне право включно зі Статутом ООН, а й намагається замінити їх альтернативним "порядком", що грунтується на політиці сили та сферах впливу".

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну та її народ стільки, скільки буде потрібно для того, щоб Україна могла законно захистити себе від жорстокої агресивної війни Росії та здобути справедливий і довготривалий мир, на який вона заслуговує. З цією метою ми продовжимо надавати Україні потужну фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку", - запевнили у Євросоюзі.

Читайте також: Кремль розглядає вільну Європу як загрозу для своїх реваншистських амбіцій - США в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський наголосив, що у світі багато хто підтримав запропоновану ним торік Формулу миру або виявив дієву зацікавленість у роботі з нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-