Санду - державам ЄС: Початок перемовин про вступ буде сигналом не лише Києву і Кишиневу, а й Москві

Санду - державам ЄС: Початок перемовин про вступ буде сигналом не лише Києву і Кишиневу, а й Москві

Укрінформ
Президентка Молдови Мая Санду закликала держави-члени Євросоюзу на наступному засіданні Європейської ради у грудні у Брюсселі підтримати рішення про початок перемовин щодо вступу до ЄС із Україною та Молдовою.

Про це Санду сказала на спільній з президентами України та Європейської ради пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Я закликаю всі держави-члени одностайно підтримати переговори про вступ до ЄС із Молдовою і Україною на наступному засіданні Європейської ради у грудні у Брюсселі», - сказала президентка Молдови.

За її словами, у питанні розширення ЄС найважливішими є дві речі – єдність і швидкість.

«На відміну від російської стратегії «поділяй і володарюй», нашою найпотужнішою обороною є єдність. Ми маємо виступати одним голосом, демонструючи, що наша колективна воля непохитна. Враховуючи поточну ситуацію і небезпеку, пов’язану з війною, ми маємо ще більше прискорити наші процеси», - зазначила Санду.

Вона зауважила, що йдеться не просто про стратегічний вибір, а про інвестицію в безпеку і змінення засад, на яких побудований ЄС.

Читайте також: Зеленський домовився із Санду координувати кроки до ЄС

«Рішення про переговори про вступ з Молдовою і Україною – це той сигнал, який почують не тільки в Києві і Кишиневі, але й у Москві і в кожній столиці, навіть у тих, які мають імперські тоталітарні амбіції. Це буде сигналом про те, що об’єднана демократична Європа готова боротися за мир», - вважає президентка Молдови.

На завершення вона закликала весь вільний світ продовжувати підтримувати Україну до перемоги, «бо іншого шляху немає».

Як повідомлялося, президентка Молдови Мая Санду у вівторок, 21 листопада, прибула з візитом до Києва. У столицю сьогодні також прибули президент Євроради Шарль Мішель і міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-