Маркарова пояснила, коли США можуть затвердити нову допомогу Україні

Маркарова пояснила, коли США можуть затвердити нову допомогу Україні

Укрінформ
Ухвалення Конгресом та підписання президентом США Джо Байденом законопроєкту про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну, але без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю, не означає припинення американської підтримки України.

Як повідомляє Укрінформ, про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написала посол України в США Оксана Маркарова.

“Тимчасова бюджетна резолюція (ТБР) планувалась і погоджена обома партіями як чиста ТБР виключно з урядовими видатками на рівні цього року для уникнення закриття уряду. Наша допомога на відміну від першої ТБР, не була частиною цієї ТБР від початку обговорення. Більше того, обидві партії розуміють, що Україні потрібне фінансування на рік, а не на 2-3 місяці, щоб ефективно планувати свою оборону і також не бути частиною складного бюджетного процесу США в передвиборчий рік, який точно буде ще складнішим”, - пояснила Маркарова.

Читайте також: Єрмак обговорив із Маркаровою підготовку візитів у США українських делегацій

За її словами, “наш пакет (як пропозиція адміністрації, так і різні модальності від Сенату і Конгресу) активно обговорюються зараз в обох палатах”.

“Позиція України і наших друзів: потрібна вся допомога (безпекова, пряма бюджетна, відбудова, енергетична і гуманітарна), і потрібна «вчора», але точно якомога швидше. Це якомога швидше може бути після повернення Конгресу до роботи після Дня подяки в кінці листопада - грудні. Остаточного рішення немає”, - зазначила посол.

Макарова звернула увагу на наявність широкого консенсусу в США стосовно необхідності надання Україні “збройного компонента” допомоги.

“Найбільш гарячі дискусії точаться навколо прямої бюджетної допомоги, гуманітарної, а також навколо питання політики та коштів для південного кордону США - питання, яке не має стосунку до України, але яке прив’язане до пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Південно-Тихоокеанської допомоги”, - зауважила дипломат.

Читайте також: Радники лідерів США, Британії, Німеччини та Франції запевняють у підтримці України

Вона відзначила, що вся команда посольства України в США, а також “всі делегації з України і всі контакти телефонами/відео активно працюють над донесенням питання нагальності допомоги та важливості всіх її складових”.

“Українська громада в США активно вимагає цього також. Для всіх американських українців, які запитують зараз, чим допомогти: подзвонити/написати своїм сенаторам і конгресменам і донести те що Україні потрібна повна підтримка на 2024 рік”, - закликала Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер заявив, що єдиний пакет заходів національної безпеки, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та посилення кордону США, розглядатиметься Палатою представників після Дня подяки, який цьогоріч відзначається 23 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-