Єрмак обговорив із Маркаровою підготовку візитів у США українських делегацій

Єрмак обговорив із Маркаровою підготовку візитів у США українських делегацій

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з Надзвичайним і Повноважним Послом у США Оксаною Маркаровою, обговорили підготовку низки візитів до США українських делегацій, у складі яких будуть і постраждалі від російської агресії.

Про це повідомляється на сайті Президента, передає Укрінформ.

"Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з Надзвичайним і Повноважним Послом України у США Оксаною Маркаровою.У бесіді також взяли участь представники Верховної Ради України, уряду та Офісу Глави держави", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники підбили підсумки робочого візиту до Сполучених Штатів Америки української делегації на чолі з першою віцепрем'єр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко.

Читайте також: США та європейські партнери справді розуміють потреби України - Єрмак

Єрмак висловив подяку Маркаровій та всій команді Посольства України в США за високий рівень організації візиту, який став надзвичайно конструктивним і результативним.

У контексті розгляду планів подальшої взаємодії було обговорено ініціативу щодо організації низки візитів до Сполучених Штатів українських делегацій задля поглибленого інформування американського суспільства про актуальну ситуацію в Україні. Відповідна ініціатива з’явилася за результатами розмови з представниками українського кокусу в Палаті представників Конгресу Марсі Каптур, Майком Квіглі та Грегорі Міксом.

Як передбачається, до груп делегатів увійдуть народні депутати, представники українського уряду, а також громадяни України, які постраждали від російської агресії. Це, зокрема, діти, яких вдалося повернути з РФ, вимушено переміщені особи, громадяни, чиї домівки було зруйновано внаслідок російського ракетного терору, фермери, які втратили свої господарства внаслідок підриву Каховської ГЕС, а також ветерани війни.

Читайте також: Сполучені Штати зберігають послідовну підтримку України - Держдеп

Українці безпосередньо ділитимуться своїми життєвими історіями з американським суспільством, зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з першою віцепрем'єр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко днями здійснила візит до США.

Єрмак, який був у складі делегації у США, обговорив із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном пріоритетні потреби Сил оборони та питання санкцій.

Він також провів низку зустрічей із членами Конгресу США, обговорили потреби Сил оборони, євроатлантичні перспективи України та конфіскацію заморожених російських активів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-