Сполучені Штати зберігають послідовну підтримку України - Держдеп

Сполучені Штати зберігають послідовну підтримку України - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати в контактах з Україною завжди підтверджують готовність подальшої підтримки українського народу у його протистоянні російській агресії, а також посиленні критично важливої інфраструктури, яка страждає від систематичних ударів РФ.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У всіх наших розмовах з українським урядом ми чітко наголошуємо, що продовжимо підтримувати їх», - зауважив представник Держдепу, коментуючи зустріч української делегації на чолі з Андрієм Єрмаком із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Міллер підкреслив, що подібні меседжі Вашингтон озвучує послідовно, в тому числі на рівні президента США. У цьому контексті він нагадав останнє звернення Джо Байдена до нації, коли він надіслав масштабний запит до Конгресу США, що включав, у тому числі масштабний пакет для України.

Читайте також: Держдеп: Події на Близькому Сході не відвертають уваги США від війни в Україні

Представник Держдепу також наголосив, що під час спілкування з українською делегацією в понеділок держсекретар Блінкен обговорив кроки, які США можуть зробити разом з Україною, «щоби посилити (українську – ред.) інфраструктуру до майбутньої зими». Він зазначив, що небезпека російських атак проти об’єктів енергозабезпечення України в зимовий час зберігається.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на чолі української делегації в понеділок зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Сторони обговорили, зокрема, пріоритетні потреби ЗСУ, необхідність посилення міцності критичної інфраструктури України, питання санкцій проти Росії та інші теми.

Фото: c-span.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-