США та європейські партнери справді розуміють потреби України - Єрмак

США та європейські партнери справді розуміють потреби України - Єрмак

Укрінформ
Сполучені Штати й провідні країни Європи розуміють потреби України, а також необхідність продовжувати військову та іншу допомоги нашій державі, так само як і прогрес, досягнутий українцями після 24 лютого.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак за результатами зустрічі в Вашингтоні на рівні радників зі США, Британії, Франції й Німеччини, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вже не тільки колеги, ми стали друзями, оскільки проходимо цей важкий період разом. Вони неодноразово доводили, що дійсно є дуже надійними партнерами України. Вони розуміють наші потреби», - підкреслив Єрмак у відповідь на запитання Укрінформу, чи готові країни Європи посилити підтримку України, поки Конгрес США продовжує обговорення з цього питання.

«Краще за будь-які слова - це нові пакети допомоги. Ми їх бачимо і, думаю, будемо бачити в майбутньому, тому що дійсно ми повинні мати все необхідне для того, щоби перемогти», - продовжив Єрмак.

Він наголосив, що повертається в Україну після перебування в Вашингтоні «із гарним відчуттям», що справді вдалося добитися результату для України й перемоги.

Читайте також: Енергетика та інвестпроєкти: Свириденко розповіла, про що говорила делегація у Вашингтоні

Коментуючи перспективи ухвалення нового пакета допомоги Україні в американському Конгресі, Єрмак зазначив, що зараз «робиться все для того, щоби це дійсно було проголосовано».

За його словами, є певні труднощі, і в Конгресі існує коло законодавців, які не підтримують українського пакета. Тож завдання української делегації у Вашингтоні полягало в тому, щоби «донести до тих, хто підтримує нас, додаткові аргументи».

У цьому зв’язку Єрмак підкреслив, що всі розуміють важливість моменту, оскільки допомога потрібна Україні, щоби продовжувати свою боротьбу. Крім того, партнери мають розуміння, що Україна досягла значного прогресу, звільнивши практично 50% територій, захоплених росіянами після 24 лютого.

Читайте також: Єрмак у Вашингтоні: Україні потрібна зброя, більше систем ППО й санкції проти Росії

«Ми маємо ціль, ми хочемо перемогти, нас у цьому підтримують і дуже важливо, що в нас вірять»,- зауважив глава Офісу Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, одна з цілей візиту української делегації до Вашингтона полягала в обговоренні Формули миру Президента Володимира Зеленського та зміцнення оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-