Суд не обрав запобіжний захід Дубінському

Суд не обрав запобіжний захід Дубінському

Укрінформ
Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському, якого підозрюють у державній зраді. Адвокати нардепа заявили про відвід судді.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

На початку судового засідання прокурор просив розглядати обрання запобіжного заходу Дубінському в закритому режимі, оскільки у матеріалах клопотання міститься державна таємниця, а також факти, які можуть поставити під загрозу обороноздатність і національну безпеку України.

Адвокати нардепа заперечили. За їхніми словами, в матеріалах клопотання немає жодних аргументів, які б вказували на державну таємницю. На проведенні відкритого засідання наполягав і сам Дубінський.

Проте суддя підтримала позицію прокурора і вирішила продовжити засідання в закритому режимі.

Читайте також: ДБР завершило розслідування поїздки Дубінського за кордон

Захист Дубінського заявив про відвід судді, оскільки не встиг ознайомитися з матеріалами справи. Адвокати подали клопотання, щоб перенести засідання на вівторок, 14 листопада. Суд його відхилив і надав пів години для ознайомлення. Тепер має відбутись авторозподіл судді і той або прийме відвід колеги, або ні.

Дубінський у коментарі журналістам сказав, що він з адвокатами піде.

"Має відбутися авторозподіл справи на іншого суддю, який розглядає відвід, який надали мої адвокати, прийме рішення відводити чи не відводити. І після цього, якщо відвід відхилено, то ми маємо повертатися знову на судове засідання. Нас повідомлять, ми приїдемо", - сказав нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада Дубінському повідомили про підозру у державній зраді в складі злочинної організації.

За даними слідства, у 2016 році головне управління Генштабу ЗС РФ створило в Україні злочинну групу за участі Дубінського, яка займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в країні та її дискредитацією за кордоном.

Читайте також: Агент ФСБ, який «провів» під Київ російську колону з технікою, отримав 15 років тюрми

До її складу увійшли два народні депутати України, працівник Генеральної прокуратури.

Злочинна організація під керівництвом двох співробітників російського головного управління Генштабу ЗС РФ діяла в столиці України у вигляді агентурної мережі.

За свою діяльність її учасники отримували гроші від воєнної розвідки РФ.

Будучи учасником групи, народний депутат Дубінський з позивним «Буратіно», за даними слідства, здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора.

Наразі Дубінський перебуває під домашнім арештом з 6 листопада через організацію схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-