ДБР завершило розслідування поїздки Дубінського за кордон

ДБР завершило розслідування поїздки Дубінського за кордон

Укрінформ
Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється у службовому підробленні для виїзду за кордон.

Влітку 2023 року Дубінський виїхав за кордон, пояснивши, що причиною цьому стала нібито онкологія батька і його супровід до однієї з країн. Державне бюро розслідувань спільно з СБУ встановили, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на виїзд, передає Укрінформ з посиланням на ДБР.

Генеральний прокурор повідомив відповідну підозру депутату 8 серпня.

«У зверненні щодо дозволу на виїзд він вказав підставу — супроводження батька на лікування, однак насправді поїхав на відпочинок. До того ж, депутат і батько виїхали за кордон окремо, а батько взагалі повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дубінському оголосили підозру в організації схеми виїзду ухилянтів

ДБР отримало інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встигнув двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та в передмісті.

Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України підозрюваним справа буде направлена до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, Олександр Дубінський 25 липня він написав у Телеграмі, що право на виїзд з України отримав наприкінці червня.

Читайте також: Суд відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт

3 серпня в Офісі генпрокурора поінформували про проведення обшуків у народного депутата за обставинами підробки документів для виїзду за кордон.

9 серпня народний депутат заявив, що йому оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-