Люксембург підтримує початок переговорів про членство України в ЄС

Люксембург підтримує початок переговорів про членство України в ЄС

Укрінформ
Люксембург підтримує початок переговорів про членство України в Євросоюзі, але про дату самого членства поки не варто говорити.

Про це сказав журналістам міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн перед початком засідання Ради ЄС із зовнішніх відносин у понеділок у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це було дійсно дуже політичне рішення минулого літа (23 червня Європейська рада ухвалила рішення про надання Україні статусу кандидата в ЄС – ред.). І ми також повинні дивитися на цю процедуру політично. Я вважаю, що Україна заслуговує на те, щоб ця перспектива не була закрита, а була відкрита. При усіх наявних проблемах", - відповів Ассельборн на запитання, чи підтримає Люксембург на саміті ЄС у грудні політичне рішення про початок переговорів про членство України.

Міністр нагадав, що у 2005 році різні країни отримали статус кандидатів на членство в ЄС і "деякі з них чекають на нього і сьогодні". "Так не має бути", - заявив він.

Читайте також: Боррель: Заявка України на вступ до ЄС «підштовхнула» чергу інших країн-кандидатів

Поруч із цим, глава МЗС Люксембургу зазначив, що "було б помилкою говорити, що Україна буде членом Європейського Союзу через два, три, чотири або п'ять років". На його переконання, не потрібно гратися з конкретними датами, оскільки це розчаровує багатьох людей, а натомість "треба працювати".

Як повідомлялося, 8-го листопада, Єврокомісія рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про членство в ЄС з Україною і Молдовою, а також, за певних умов – із Боснією і Герцеговиною. Крім того, Єврокомісія рекомендувала лідерам ЄС надати статус країни-кандидата для Грузії.

Ці рішення будуть розглянуті лідерами під час саміту ЄС у грудні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-