Боррель: Заявка України на вступ до ЄС «підштовхнула» чергу інших країн-кандидатів

Боррель: Заявка України на вступ до ЄС «підштовхнула» чергу інших країн-кандидатів

Укрінформ
Намір України увійти до ЄС та рекомендація Європейської комісії для Європейської ради розпочати переговори про членство України «підштовхнули» всю чергу країн-кандидатів, які до цього відчували певний «застій» у переговорному процесі щодо розширення ЄС.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС із зовнішніх відносин заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Факт (рекомендації ЄК – ред.) говорить сам за себе – наскільки важливою є пропозиція Єврокомісії відкрити переговори з Україною Це створить рух та підштовхне всю чергу країн, які хочуть стати членами ЄС. Є певні перешкоди для Сербії й Косово - так, але динаміка, яка була створена Україною, що подала заявку на членство, буде впливати на весь процес та на всіх кандидатів, які знайшли себе у стадії певного застою», - сказав Високий представник ЄС.

Він зауважив, що ЄС має продовжувати уважно враховувати прогрес, якого досягають країни-кандидати, а також те, як зовнішньополітичні позиції ЄС враховуються у практичній політиці цих країн. За словами Борреля, станом на сьогодні поки не всі країни-кандидати приєднуються до заяв ЄС в рамках Спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС або до дій ЄС в рамках санкційної політики.

Читайте також: ЄС уже надав Україні військову допомогу на €27 мільярдів - Боррель

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається Рада ЄС із зовнішніх відносин на рівні міністрів закордонних справ. Завтра у цьому ж форматі у Брюсселі зустрічатимуться міністри оборони країн Європейського Союзу. Одним із головних питань під час обох зустрічей є продовження допомоги ЄС для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-