Політичні партії подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів

Політичні партії подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів

Укрінформ
Політичні партії подали до Національного агентства з питань запобігання корупції понад 22 тисячі звітів, проте майже 200 партій не прозвітували.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЗК

26 квітня завершилися кампанія звітування за 2020-2023 роки для непарламентських політичних партій, що не отримують державного фінансування, а 26 березня – для парламентських партій.

“Загалом політпартії та їх місцеві організації подали до НАЗК понад 22 тисячі звітів. Проте майже 200 партій не прозвітували або зробили це частково”, - ідеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що відповідно до вимог Закону України “Про політичні партії в Україні”, Національне агентство оприлюднює на офіційному вебсайті список політичних партій, які не подали свої звіти у визначений строк, та забезпечує притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законом.

Читайте також: Рада змінила порядок звітування політичних партій

За неподання звітів передбачена відповідальність відповідно до ст. 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Зокрема це накладення штрафу від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 6 800 грн.

Як повідомляв Укрінформ, понад 664 тисячі декларацій було подано публічними службовцями за звітний період 2023 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-