Звіт Єврокомісії щодо України передали у Верховну Раду

Звіт Єврокомісії щодо України передали у Верховну Раду

Фото
Укрінформ
Керівництво Верховної Ради отримало від посла Європейського Союзу в Україні Катаріни Матернової звіт Єврокомісії щодо України в межах пакета розширення ЄС, який містить рекомендацію розпочати перемовини про вступ України до Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті ВР.

Звіт Єврокомісії щодо України передали у Верховну Раду / Фото: Верховна Рада

«Україна аплодує рішенню Європейської комісії рекомендувати Європейській раді розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС. Верховна Рада України невідкладно розпочне консультації з урядом щодо необхідних кроків задля виконання окреслених у висновках рекомендацій», - сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Матернова привітала керівництво парламенту з історичною подією та пообіцяла сприяння Євросоюзу у подальшому євроінтеграційному поступі України. «Ми пишаємося, що ви стільки зробили й готові робити ще більше. І ми готові вам у цьому допомагати», - наголосила вона.

Читайте також: Стефанішина не виключає, що у переговорному процесі країни-члени ЄС підвищуватимуть ставки

Участь у зустрічі також взяли віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк та керівник Апарату Верховної Ради України В'ячеслав Штучний.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Єврокомісії, зазначивши, що сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Читайте також: Президентки Молдови та Грузії привітали рішення Єврокомісії щодо перспектив вступу в ЄС

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль офіційно отримав від посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової звіт Європейської комісії щодо України в межах пакета розширення ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-