ЄС планує представити 12-й пакет санкцій проти Росії наступного тижня - Боррель

ЄС планує представити 12-й пакет санкцій проти Росії наступного тижня - Боррель

Укрінформ
Європейський Союз наступного тижня має намір представити 12-й пакет санкцій проти Росії, який включатиме заборону російських алмазів.

Про це повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель виданню Financial Times, передає Укрінформ.

За його словами, міністри закордонних справ країн G7 під час дводенної зустрічі в Японії підтримали цей крок.

«Для того, щоб держави-члени одноголосно підтримали заборону на торгівлю алмазами, деякі просили, щоб G7 забезпечила, скажімо так, політичне висвітлення питання. Це було зроблено, координація спрацювала, і скоро ми зможемо представити пакет санкцій (міністрам закордонних справ у понеділок, 13 листопада – ред.)», - заявив Боррель.

Як пише видання, бельгійські чиновники закликали країни G7 підтримати угоду, яка запровадить глобальний стандарт для сертифікації необроблених і полірованих алмазів, що дозволить усім торговцям ідентифікувати вироблені в Росії дорогоцінні камені.

Боррель зазначив, що міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США домовилися «скоротити доходи, які Росія отримує від експорту», та прямо вказав на «непромислові алмази, зокрема ті, що видобуваються».

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти золотодобувного та нафтового сектору Росії

Офіційні особи заявили, що новий пакет санкцій ЄС також включатиме нові заборони на імпорт та експорт, заходи щодо посилення ефективності обмеження цін на російську нафту. Санкції також торкнуться організацій у третіх країнах, які допомагають Росії обходити обмеження.

Згідно зі статистикою торгівлі, Росія є найбільшим у світі виробником необроблених алмазів із обсягом експорту в 2021 році на 4 мільярди доларів.

Як повідомлялося, Україна на засіданні Ради міністрів ЄС із закордонних справ, що відбулося в Києві, закликала розпочати предметну роботу над 12-м пакетом санкцій проти РФ. ЄС ухвалив попередній, 11-й, пакет санкцій 23 червня.

Читайте також: Зустріч у Токіо: G7 посилюватиме санкції проти Росії та продовжить підтримку України

За даними ЗМІ, Європейський Союз у 12-му пакеті санкцій готує обмеження на $5,3 млрд на торгівлю з РФ товарами, які використовуються у військових цілях.

Міністри закордонних справ країн «Групи семи» (G7) під час сесії по Україні в рамках дводенної зустрічі в Токіо підтвердили рішучість нарощувати санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-