До законопроєкту про заборону повʼязаних з РПЦ організацій є 1200 правок - Кравчук

До законопроєкту про заборону повʼязаних з РПЦ організацій є 1200 правок - Кравчук

Ексклюзив
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики планує підготувати до розгляду в другому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов‘язаних із Російською Федерацією, до кінця року.

Про це заступниця голови комітету, заступниця керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук сказала в коментарі Укрінформу.

Вона зазначила, що вже закінчився термін подачі правок до другого читання законопроєкту. За словами Кравчук, народні депутати подали 1200 правок, серед яких фактично 2/3 мають ознаки спаму.

"Ми вже розпочали роботу над законопроєктом в комітеті, провели перше робоче засідання. Вислухали членів Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, які були співавторами інших подібних законопроєктів і подали свої правки, щоб інтегрувати найкращі ідеї з них до урядового проєкту. Були присутні представники ДЕСС та її очільник Віктор Єленський", – поінформувала Кравчук.

Читайте також: Потураєв: Законопроєкт про заборону пов'язаних з РПЦ організацій можуть «заспамити» правками

Вона також додала, що до напрацювання законопроєкту для розгляду в другому читанні будуть залучені автори правок, члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, працівники Міністерства юстиції.

"Поки це робочі дискусії, жодних рішень комітет ще не ухвалював, але ми будемо досить інтенсивно працювати над відповідним законопроєктом. Нас не лякає така кількість правок. Тим більше частина з них подавалася членами комітету. Вони вже більш узгоджені, бо ми їх попередньо пропрацьовували між собою. Зокрема, це стосується того, щоб не було затягнутих судових процедур", – підкреслила народна депутатка.

Кравчук наголосила, що члени гуманітарного парламентського комітету "хотіли підготувати цей законопроєкт до розгляду в сесій залі парламенту до кінця цього року, якщо буде така можливість".

Читайте також: Данілов пояснив, як планують забороняти пов'язані з РПЦ організації

Вона запевнила, що комітет зробить усе можливе, щоб оперативно опрацювати подані правки, а далі вже Погоджувальна рада має ухвалити рішення про винесення документа на голосування в залі Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 жовтня ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-