Потураєв: Законопроєкт про заборону пов'язаних з РПЦ організацій можуть «заспамити» правками

Потураєв: Законопроєкт про заборону пов'язаних з РПЦ організацій можуть «заспамити» правками

Укрінформ
У Комітеті ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики очікують перед другим читанням внесення великої кількості правок до закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ, щоб відтягнути його ухвалення.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова комітету Микита Потураєв.

За його словами, депутати, які не зацікавлені в ухваленні законопроєкту, можуть подати кілька тисяч правок, але профільний комітет готовий до їх опрацювання. Потураєв вважає, що «конструктивних правок» буде небагато.

Читайте також: РПЦ створює «православні ПВК» для війни в Україні - СБУ

«Відраховуємо від дня голосування плюс два тижні, далі будемо опрацьовувати правки, побачимо скільки їх буде. Наших, конструктивних, їх буде не так аж багато. Я думаю, декілька десятків. Десь приблизно так, тому що я ж розумію, хто з колег буде подавати. Це все – люди, які налаштовані на те, щоб закон тільки вдосконалити», – заявив він.

За словами політика, у комітеті налаштовані ухвалити закон про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ до кінця року.

«Якщо буде спам, він може бути, я передбачаю, що він буде – скільки його може бути? Я не знаю. Тисяча правок, дві тисячі правок – нічого. Комітет сяде (за роботу – ред.) – в нас комітет абсолютно в цьому сенсі патріотичний, проукраїнський, продержавницький. Комітет сяде і буде працювати стільки, скільки потрібно. У них нічого не вийде і на рівні комітету, я можу сказати, що ми все зробимо, щоб він був готовий до розгляду у Верховній Раді до кінця цього року», – сказав Потураєв.

Читайте також: Законопроєкт про заборону релігійних організацій, повʼязаних із РПЦ, пройшов перше читання у ВР

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 19 жовтня ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних з Російською православною церквою (РПЦ).

Документом передбачається унеможливлення діяльності релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу релігійної структури, керівний центр якої знаходиться в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Діяльність відповідних релігійних організацій, згідно з текстом законопроєкту, може бути припинена в судовому порядку за адміністративним позовом або Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), або прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-