Держдеп із розумінням ставиться до непроведення виборів в Україні під час війни

Держдеп із розумінням ставиться до непроведення виборів в Україні під час війни

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив розуміння позиції, озвученої Президентом України Володимиром Зеленським про те, що проведення виборів у країні під час війни – не на часі.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Важливо пам’ятати, що Україна перебуває в такому становищі, тому що Росія продовжує свою повномасштабну незаконну війну проти неї», - зауважив Пател.

Він також підкреслив, що майже 20% території України перебувають під окупацією, а десятки мільйонів громадян були вимушені стати біженцями та тимчасово переміщеними особами. Крім того, нагадав він, Росія продовжує щоденні бомбардування цивільної інфраструктури по всій українській території.

У цьому контексті представник Держдепу США зауважив, що позиція, яку озвучив Президент України, зрештою «відповідає їхній Конституції».

Читайте також: Понад 80% українців вважають, що вибори мають проводитися після війни

Пател також наголосив, що Сполучені Штати й далі віддані не лише підтримці України в її боротьбі проти агресії РФ, а й збереженню міцності демократії у воєнний час.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський назвав безвідповідальним «вкидати у суспільство тематику виборів» під час війни, коли є безліч викликів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-