Держдеп не підтвердив повідомлень про «підштовхування» України до миру з РФ

Держдеп не підтвердив повідомлень про «підштовхування» України до миру з РФ

Укрінформ
Адміністрації США нічого не відомо про будь-які обговорення з українською стороною, які могли би спонукати Київ до «мирних переговорів» з Росією, щоби прискорити завершення війни в Україні.

Так прокоментував у вівторок появу подібних повідомлень у західних ЗМІ представник Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Будь-які переговори залежать від України, і, як ми вже неодноразово говорили, нічого не має відбуватися про Україну без України. Нам не відомо нічого про будь-які розмови з Україною щодо переговорів поза межами формули миру», – зауважив представник Держдепу.

Водночас він підкреслив, що наразі одна річ залишається однозначною: «Кремль не зацікавлений у переговорах чи припиненні цієї війни».

Читайте також: Блінкен обговорив підтримку України з прем’єром Японії

Представник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати продовжують докладати зусиль на підтримку українських партнерів.

Як повідомлялося, минулого тижня низка медіа повідомила, що представники США і Євросоюзу начебто почали обговорювати з Україною можливі мирні переговори з Росією для припинення війни. У відповідь на ці повідомлення Президент Володимир Зеленський заявив, що на нього ніхто не тисне в цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-