Блінкен обговорив підтримку України з прем’єром Японії

Блінкен обговорив підтримку України з прем’єром Японії

Укрінформ
Подальша підтримка України в умовах її протистояння агресії РФ стала однією з основних тем переговорів державного секретаря США Ентоні Блінкена з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою.

Лідери спілкувались у вівторок у Токіо, куди держсекретар США прибув для участі в міністерській зустрічі G7, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Держдепартаменту.

«Держсекретар Блінкен і прем’єр-міністр Кішіда підтвердили відданість суверенітету й територіальній цілісності України, а також подальшому наданню Україні підтримки, необхідної для захисту її незалежності та народу», - зазначається в повідомленні.

Сторони обговорили лідерство Японії у форматі G7 на тлі сучасних глобальних викликів. Крім того, йшлося про посилення тристороннього формату США-Японія-Південна Корея, зміцнення безпеки Японії, а також допомогу людям у секторі Гази.

Читайте також: Підтримка України з боку G7 не зменшиться через конфлікт на Близькому Сході - МЗС Японії

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває в міжнародному турне, під час якого він уже відвідав Ізраїль, Йорданію, Туреччину і Японію. Планується, що глава Держдепу цього тижня також здійснить візити до Південної Кореї й Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-