Переговори з Україною про вступ до ЄС можуть початися в грудні, є чіткий сигнал - Кулеба

Переговори з Україною про вступ до ЄС можуть початися в грудні, є чіткий сигнал - Кулеба

Укрінформ
Україна рухається до рішення Євроради про відкриття переговорів щодо вступу до ЄС у грудні, і у Європейської комісії є політичний консенсус у цьому питанні.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив журналістам у Брюсселі за підсумками проведених переговорів, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я зустрівся з кількома європейськими комісарами… Чіткий сигнал, який я отримав від усіх співрозмовників, які завтра на засіданні будуть ухвалювати остаточне рішення, - Україна рухається до рішення Європейської ради в грудні цього року про відкриття перемовин”, – сказав глава МЗС.

Кулеба підкреслив, що Україна рухається до своєї мети і, на переконання міністра, якщо не станеться якогось форс-мажору, вона її досягне.

Читайте також: ЗМІ: Україна виконала чотири з семи кроків - Єврокомісія оцінила готовність до переговорів про вступ

“В України є політична воля для цього, і сьогодні я пересвідчився, що в Європейській комісії є політична воля для досягнення цього результату. Роботи - з обох сторін - завжди багато, але чим ближчі ми будемо до членства, тим більше буде завдань і роботи і в України, і в Європейської комісії. Але політично абсолютно ніхто не ставить під сумнів той факт, що Україна рухається”, – заявив міністр.

Читайте також: Звіт Єврокомісії щодо України дасть розуміння подальших кроків до ЄС - Стефанішина

Він також зауважив, що основні дискусії у Єврокомісії стосуються не України, а інших держав. Стосовно нашої країни, за його словами, є "загальний політичний консенсус про рух до рішення" Євроради про початок переговорів про членство.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочав візит до Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-