Адміністрація США закликає Конгрес виділити $11,8 мільярда допомоги Україні

Адміністрація США закликає Конгрес виділити $11,8 мільярда допомоги Україні

Укрінформ
Ключові керівники адміністрації США звернулися до законодавців із закликом забезпечити виділення Україні $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки в рамках президентського запиту, який перебуває на розгляді в Конгресі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, оприлюдненому у вівторок, передає Укрінформ.

«Міністр фінансів Джанет Єллен, міністр оборони Ллойд Остін, держсекретар Ентоні Блінкен і адміністратор USAID Саманта Пауер надіслали листа до Конгресу із закликом схвалити запит адміністрації Байдена щодо надання $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки Україні в рамках додаткового пакету президента щодо задоволення потреб національної безпеки», - зауважується в повідомленні.

При цьому нагадується, що пакет, ініційований президентом Байденом, передбачає військову, економічну й гуманітарну допомогу, «спрямовану на збереження інтересів національної безпеки США під час глобальних викликів».

У листі до Конгресу підкреслюється, що пряма бюджетна підтримка України «нерозривно пов’язана з її успіхом на полі бою». Це дозволяє Україні підтримувати врядування та економіку й зосередити свої ресурси на обороні.

Читайте також: У Байдена переконані, що обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю

«Це фінансування забезпечується безпрецедентним рівнем надійного контролю та прозорості, а також значною бюджетною підтримкою з боку Євросоюзу, інших партнерів G7 та Міжнародного валютного фонду (МВФ)», - підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден минулого місяця передав Конгресу запит загальною вартістю $106 млрд, який включає, в тому числі, допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню, заходи щодо посилення кордону США та інші асигнування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-