У Байдена переконані, що обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю

У Байдена переконані, що обидві партії Конгресу підтримають єдиний пакет допомоги Україні й Ізраїлю

Укрінформ
Адміністрація президента США переконана, що і Демократична, і Республіканська партії в Конгресі проголосують за ухвалення широкого запиту президента Байдена, який включає, в тому числі, підтримку України й Ізраїлю.

Про це заявила в п’ятницю під час пресбрифінгу на борту президентського літака речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується ширшого пакету національної безпеки та внутрішніх питань – ми говоримо про Ізраїль, Україну та інші внутрішні питання в додатковому запиті – ми вважаємо, що тут існує двопартійна підтримка», - зауважила представниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що ці потреби є «екстреними», тому, за її словами, їх мають підтримати обидві партії.

Читайте також: Білий дім закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні й Ізраїлю в одному пакеті

«Отже, звісно, ми хочемо, щоби це просувалося», - додала Жан-П’єр.

Речниця також наголосила, що законопроєкт, ухвалений напередодні Палатою представників щодо підтримки виключно Ізраїлю за рахунок коштів Податкової служби США, президент Байден має намір ветувати, якщо документ надійде до Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, президент США минулого місяця надіслав до Конгресу запит на суму $106 млрд, який передбачає підтримку України, Ізраїлю, Тайваню, а також кошти на посилення безпеки кордону країні та інші потреби.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-