Байден накладе вето на законопроєкт з допомогою Ізраїлю без України - Білий дім

Байден накладе вето на законопроєкт з допомогою Ізраїлю без України - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден очікує від Конгресу ухвалення запиту на $106 млрд з коштами для України, Ізраїлю й інших потреб та має намір ветувати альтернативні ініціативи, такі як підтримка Ізраїлю за рахунок асигнувань Податкової служби США.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент накладе вето на законопроєкт з допомогою тільки Ізраїлю», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що запит на додаткове фінансування в розмірі $106 млрд, поданий до Конгресу президентом Байденом минулого місяця, містить «чотири дійсно критично важливі нагальні потреби національної безпеки». Кірбі уточнив, що це включає підтримку Ізраїлю, України, забезпечення інтересів США у Індо-Тихоокеанському регіоні, а також безпеку кордонів.

«Усі чотири (напрями – ред.) є важливими»,- підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: У Конгресі США закликали Байдена передати Україні ATACMS великої дальності – Reuters

Він також зауважив, що президент Байден очікує, що всі ці потреби будуть ухвалені одночасно законодавцями Конгресу США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Комітет з питань асигнувань Сенату США провів слухання щодо затвердження запиту президента США на $106 млрд. Водночас, консервативне крило республіканців у Палаті представників відмовилося підтримувати президентський пакет і внесло на розгляд ініціативу з підтримкою лише Ізраїлю за рахунок скорочення фінансування Податкової служби США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-