Кулеба у Берліні візьме участь у міністерській зустрічі щодо майбутнього ЄС

Кулеба у Берліні візьме участь у міністерській зустрічі щодо майбутнього ЄС

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушив до Берліна, де візьме участь у зустрічі глав МЗС країн Європейського Союзу.

Про це він повідомив у Інстаграмі, передає Укрінформ.

“...Вирушаю у відрядження до Берліна. Там відбудеться важлива міністерська зустріч про майбутнє ЄС і вступ України до Євросоюзу. А цей ведмедик-символ Берліна в моєму кабінеті випромінює оптимізм щодо нашого європейського майбутнього”, – сказав Кулеба.

Він додав, що під час зустрічі міністрів ітиметься про те, як має змінитися ЄС у звʼязку з набуттям членства Україною та іншими державами.

“Це дуже добре, що нас хочуть чути, не вирішують за нашою спиною. Я завжди казав, що Україна є першокласною державою і вона буде першокласним членом Європейського Союзу”, – наголосив глава МЗС.

Берлін збере 2 листопада на «Європейську конференцію» топ-дипломатів країн ЄС і кількох держав-кандидатів з метою обговорити реформування цього об’єднання та його майбутнє розширення. Конференція на запрошення міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок пройде під гаслом «Більший, сильніший союз: зробити ЄС здібним до розширення, а майбутніх членів – до вступу».

«Те, чи зможе ЄС бути дієвим гравцем і мати гучний голос у світі, залежатиме великою мірою від того, наскільки успішно він зможе реформуватися та підготуватися до майбутнього розширення», - сказав речник МЗС ФРН Себастьян Фішер на брифінгу в середу, додавши, що питання наразі не в аспекті «чи буде розширення», а контексті «коли і як це станеться».

З «європейською промовою» виступить Бербок, після чого відбудуться дискусії.

Читайте також: Кулеба: Україна почне переговори про вступ до ЄС цьогоріч, якщо не буде форс-мажорів

Окрім публічних заходів дипломати різних країн проведуть окремі двосторонні зустрічі, а також кругли столи, в яких візьмуть участь експерти.

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба анонсував цього тижня події, які матимуть позитивний ефект у контексті руху України до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-