Голоси за закон про підтримку України в Палаті представників США є - Кулеба

Голоси за закон про підтримку України в Палаті представників США є - Кулеба

Укрінформ
Попри величезне політичне протистояння, є всі підстави вважати, що в Палаті представників США буде вдосталь голосів за закон, який надасть Україні додаткову підтримку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Головне – це результат: є голоси за закон чи немає. Наразі ми маємо підстави вважати, що голоси за закон, який надасть Україні додатковий обсяг підтримки в Палаті представників США, є. Водночас там є величезне політичне протистояння. І буде гріх деяким політичним гравцям в Америці не скористатися в своїх інтересах питанням цього законопроєкту”, – зазначив глава української дипломатії.

Кулеба прогнозує, що найближчим часом найімовірніше лунатимуть заяви, які дратуватимуть і створюватимуть панічні настрої, що "все пропало", але “це - політика”.

“У політиці багато що тримається на заявах, але, зрештою, значення має, як казав Лобановський, “результат на табло”, – переконаний міністр.

Глава МЗС України також запевнив, що дипломатична команда України зараз працює над тим, щоб результат голосування в Конгресі США для був позитивним, і закликав не реагувати на будь-які провокативні заяви, коментарі та “вірити в україно-американські відносини і в ту славнозвісну двопартійну підтримку, якою Україна користується в США”.

Читайте також: Кулеба: Україна почне переговори про вступ до ЄС цьогоріч, якщо не буде форс-мажорів

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім надіслав запит до Конгресу США із фінансуванням пакета допомоги на загальну суму близько 106 мільярдів доларів, який передбачає більшу частину для підтримки України, а також для реагування на ситуацію в Ізраїлі та інші актуальні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-