60% українців готові довше почекати на вступ у ЄС, якщо це в інтересах держави

60% українців готові довше почекати на вступ у ЄС, якщо це в інтересах держави

Опитування
Укрінформ
60% українців вважають, що Україна має відстоювати свої інтереси і не погоджуватися на окремі вимоги Європейського Союзу, навіть якщо через це відкладеться в часі набуття повноправного членства.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Консультативної місії ЄС, які є в розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що на противагу вказаній групі 27% респондентів вважають, що треба виконувати всі вимоги ЄС, щоби тільки якнайшвидше вступити до Євросоюзу.

Водночас 77% респондентів вказали, що для них важливо, щоб Україна була членом ЄС. При цьому із заходу на схід знижується частка тих, для кого є важливим, щоб Україна стала членом ЄС – з 86% до 62%, хоча загалом у всіх регіонах більшість вважають це важливим, наголосили автори дослідження.

Читайте також: Єврокомісія опублікує оцінку щодо вступу України в ЄС 8 листопада - Reuters

Переважна більшість респондентів також критично оцінюють зусилля влади з проведення реформ – лише 19% вважають зусилля достатніми (у 2021 році було 15%). Натомість 71% вважають зусилля недостатніми (у 2021 році було 76%).

Пріоритетними завданнями чи реформами респонденти назвали боротьбу з корупцією, завдання, повʼязані з війною, та реформа судової системи.

КМІС з 4 по 20 вересня 2023 року проводив дослідження по всій території України, крім непідконтрольних чи небезпечних територій, шляхом особистих інтервʼю з використанням планшета. Всього опитано 2 005 респондентів, похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-