Україна засуджує відмову Росії від договору про заборону ядерних випробувань

Україна засуджує відмову Росії від договору про заборону ядерних випробувань

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засуджує кроки Росії щодо відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ) та закликає міжнародне співтовариство відповідно відреагувати на провокації Москви.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

У ньому наголошено, що сьогодні світ є свідком чергового провокативного кроку держави-агресора, спрямованого на посилення ядерного шантажу.

Міністерство переконано, що це рішення є частиною ланцюга подій, які відбуваються в Росії протягом останніх років.

“Держава-агресор вже спровокувала небезпечний дисбаланс глобальної архітектури ядерного роззброєння та нерозповсюдження своїми рішеннями про призупинення участі у новому Договорі про СНО та протиправне розміщення російської тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Така безвідповідальна поведінка країни з найбільшим ядерним потенціалом у світі вкотре ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність”, – підкреслено у коментарі.

Читайте також: Росія відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань

МЗС зауважило, що ДВЗЯВ залишається одним з ключових правових елементів архітектури глобальної безпеки у сфері обмеження ядерних озброєнь та ядерного нерозповсюдження, а також відомство підтверджує свою підтримку відданим зусиллям Виконавчого секретаря Підготовчої комісії ДВЗЯВ Роберта Флойда на шляху до універсалізації і набуття чинності Договором.

Читайте також: Росія виступила проти обмежень стосовно ракетної програми Ірану

“Україна засуджує кроки Росії щодо відкликання ратифікації Договору та закликає міжнародне співтовариство відповідно відреагувати на провокації Москви, спрямовані на заподіяння шкоди об’єкту і меті ДВЗЯВ”, – закликає насамкінець зовнішньополітичне відомство України.

Як повідомлялося, сьогодні, 18 жовтня, Державна дума Росії відкликала в трьох читаннях ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-