Глава МЗС Литви закликає зберігати увагу до України попри ситуацію в Ізраїлі

Глава МЗС Литви закликає зберігати увагу до України попри ситуацію в Ізраїлі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав міжнародну спільноту не втрачати уваги до України та її боротьби проти російської агресії - попри конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

«Оскільки ми зосереджуємося на Ізраїлі та Палестині, надзвичайно важливо залишатися відданими Україні, адже вона продовжує протистояти агресії РФ. Хоча географічно ця війна вирує на європейському континенті, вона має величезний глобальний вплив», — сказав Ландсбергіс на пресконференції під час візиту до Єгипту.

Руйнуючи зернові склади й порти, Росія прагне заблокувати постачання українського зерна до найуразливіших частин світу, зазначив глава МЗС Литви.

Читайте також: ЄС наближається до критичного моменту в підтримці України - МЗС Литви

«На мій погляд, ці навмисні дії є злочинами проти людства», — вказав він, додавши, що Москва має на меті за допомогою своїх найманців та злісної пропаганди поширити нестабільність за межі Європи - в Африку та арабський світ.

Литва, Єгипет, Європа й арабський світ – усі зацікавлені у збереженні заснованої на правилах системи забезпечення миру та стабільності, підкреслив міністр.

Читайте також: Литва погодила коридор для транзиту українського зерна

«Водночас є й інші гравці, які набагато менше зацікавлені у стабільності й чия мета – поширювати розкол та наживатися на стражданнях. Ми не можемо дозволити цим силам взяти гору», – додав литовський урядовець.

Як повідомлялося, Литва оголосила, що передасть Україні дві пускові установки NASAMS та закупить боєприпаси 155 мм калібру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-