США очікують від України продовження реформ і боротьби з корупцією - міністр фінансів

США очікують від України продовження реформ і боротьби з корупцією - міністр фінансів

Укрінформ
Сполучені Штати вітають зусилля України на шляху реформ, у тому числі у сфері боротьби з корупцією, та закликають до їх продовження, що матиме важливе значення для повоєнного відновлення країни.

Про це заявила під час «круглого столу» з питань підтримки України міністр фінансів США Джанет Єллен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Протягом цього часу (повномасштабної війни – ред.) Президент Зеленський чітко зосереджувався на боротьбі з корупцією та посиленні підзвітності й належного урядування. Подальше вирішення цих складних питань буде ключовим для досягнення майбутнього, на яке заслуговують українці», - наголосила американська урядовиця.

Вона також назвала «розумною політикою» зусилля економічної команди українського уряду в воєнний час, що дозволило досягти «впевнених результатів у неймовірно складній ситуації». У цьому зв’язку Єллен підкреслила необхідність для України реалізувати реформи, передбачені поточною програмою розширеного фінансування МВФ.

Читайте також: Глава МВФ: Україна відновлюється швидше, ніж ми очікували

«Продовження зусиль у рамках програми матиме важливе значення для відновлення та реконструкції», - вказала глава мінфіну США.

Єллен привітала зусилля міжнародних партнерів, які продовжують забезпечувати військову, економічну й іншу підтримку України, зауваживши, що це грає вирішальну роль у протистояння українців російській агресії.

Крім того, глава американського мінфіну підкреслила, що Сполучені Штати та коаліція союзників і партнерів продовжать санкційний тиск на РФ, а також обмеження доступу до технологій, обладнання та коштів, які можуть потрапити до російських військових.

Читайте також: США допоможуть Україні розбудувати військово-повітряні сили - Остін

Як повідомляв Укрінформ, Джанет Єллен заявила, що фінансова та військова підтримка України, а також допомога Ізраїлю є головними пріоритетами Білого дому. Вона також висловила впевненість, що в Конгресі існує суттєва підтримка цієї позиції з боку обох партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-