США допоможуть Україні розбудувати військово-повітряні сили - Остін

США допоможуть Україні розбудувати військово-повітряні сили - Остін

Укрінформ
Партнери України погодилися сформувати кілька “коаліцій спроможностей”, покликаних зміцнити ЗСУ у довготерміновій перспективі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі.

“Ми поговорили про те, як допомогти Україні захистити себе у дальній перспективі й стримати агресію протягом наступних десятиліть. Члени цієї Контактної групи об’єднаються у так звані “коаліції спроможностей”. Це підвищить оперативність нашої оборонної допомоги та допоможе убезпечити майбутнє України”, - сказав Остін.

За його словами, кілька таких коаліцій вже було сформовано. “Естонія та Люксембург очолять коаліцію з підтримки ІТ-інфраструктури України. Литва зайняла лідерську позицію у допомозі в нейтралізації російських мін на території України”, - зазначив міністр.

Він наголосив, що США разом із Данією та Нідерландами очолять коаліцію із розвитку українських військово-повітряних сил. “Очоливши цю коаліцію спроможностей, США тісно координуватимуть свої дії з Україною та іншими партнерами, аби розвинути потенціал українського авіафлоту винищувачів F-16”, - зауважив Остін.

Читайте також: Підтримка Штатами Ізраїлю не вплине на допомогу Україні - Остін

Глава Пентагону додав, що США “долучаться й до інших коаліцій, коли вони будуть сформовані протягом наступних кількох тижнів”. “Зокрема йдеться про коаліції, зосереджені на українській протиповітряній обороні, артилерії та бронетехніці”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону Ллойд Остін на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») у Брюсселі в середу оголосив, що США виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму $200 млн.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-