Президент пояснив, за яких умов можливі вибори під час воєнного стану

Президент пояснив, за яких умов можливі вибори під час воєнного стану

Укрінформ
Якщо Верховна Рада і Кабмін знайдуть відповіді на виклики, пов'язані з виборами, то їх проведення стане можливим в Україні під час дії режиму воєнного стану.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю Sky TG24.

«Вибори - це складна історія. Якщо парламент і уряд розв'яжуть виклики, пов'язані з цими виборами, то їх можна буде проводити», - сказав він.

Серед нагальних викликів глава держави виокремив доступ громадян до голосування - як тих, хто перебуває на фронті, так і біженців за кордоном.

Водночас Зеленський наголосив, що вибори необхідно організувати з посиленими заходами безпеки, «аби це було безпечно для людей, і туди не прилітали ракети, адже безумовно Росія буде ці процеси зривати і, можливо, атакувати місця, де проходитимуть вибори».

Читайте також: Понад 100 громадських організацій закликають не проводити вибори під час війни

«Якщо наша держава зможе все це зробити, зможе внести ті чи інші зміни до нашого законодавства, щоб у воєнний час можна було зробити відповідні кроки, тоді Україна буде проводити вибори», - резюмував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, на думку Зеленського, найбільшими складнощами для виборів під час війни є безпекові питання щодо присутності спостерігачів, голосування військових, жителів тимчасово окупованих територій та українців за кордоном, а також фінансування кампанії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-