Литва планує виділити на допомогу Україні наступного року €340 мільйонів

Литва планує виділити на допомогу Україні наступного року €340 мільйонів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до витратної частини бюджету країни на 2024 рік планують включити підтримку України на суму 340 мільйонів євро.

Про це передає Укрінформ із посиланням на національного мовника LRT

«По Україні (витрати на допомогу у 2024 році – ред.) ми оцінюємо загалом близько в 0,4% ВВП, тобто приблизно 340 мільйонів євро», - сказала Шимоніте.

Загалом вона оцінила потреби, пов’язані з Україною, як «дуже важливі» для Литви. Це не тільки підтримка українських воєнних біженців, але й загальна підтримка України. 

Особливо в тому випадку, якщо країнам Європейського Союзу не вдасться узгодити бюджет підтримки України в 50 мільярдів євро, підкреслила прем’єр.

Литовський уряд розгляне проєкт бюджету на 2024 рік у четвер, 5 жовтня.

Читайте також: ЄС наближається до критичного моменту в підтримці України - МЗС Литви

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку пропозицій Єврокомісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки. Документ, зокрема, містить положення про утворення спеціального Українського фонду розміром 50 мільярдів євро.

Також у вівторок депутати Європейського парламенту у вівторок ухвалили законодавчу ініціативу, яка створює можливості для покарання країн, що намагаються економічно тиснути на країни Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-