Найсильнішою гарантією безпеки від ЄС може бути членство України в Союзі - Боррель

Найсильнішою гарантією безпеки від ЄС може бути членство України в Союзі - Боррель

Оновлено
Укрінформ
Європейський Союз рішуче налаштований підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії та у збереженні миру, але найбільш ефективним проявом безпекових зобов’язань ЄС перед Україною є її майбутнє членство в Євросоюзі.

Про це в Києві під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найсильніші зобов’язання у сфері безпеки, які ми можемо надати для України, - це членство в Європейському Союзі. Зараз Україна є країною-кандидатом, і вона просувається далі по цьому шляху», - зазначив високий представник ЄС.

Він наголосив, що сьогодні в Києві міністри обговорювали багато речей, включаючи перебіг війни, військові зусилля, стійкість країни та гібридні атаки. Але європейські урядовці говорили з представниками української влади також про те, яким буде майбутній мир.

«Ми маємо долучитися відразу до обох напрямків – шукати шлях до миру та здійснювати реформи, яким приділяє увагу Брюссель. До кінця року Європейський Союз оцінить доповідь Європейської комісії щодо пакету розширення, який Європейській раді представлю я та єврокомісар Варгеї (єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї – ред.)», - нагадав Боррель.

Читайте також: Росії не вдасться залякати країни ЄС своїми дронами й ракетами - Боррель

Як повідомлялося, українська сторона сподівається на рішення ЄС розпочати формальні переговори з Україною щодо членства у євроспільноті вже до кінця цього року.

Сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля. Таке засідання за межами Європейського Союзу відбулося вперше в історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-