Росії не вдасться залякати країни ЄС своїми дронами й ракетами - Боррель

Росії не вдасться залякати країни ЄС своїми дронами й ракетами - Боррель

Оновлено
Укрінформ
Росія не зможе своїми дронами та ракетами залякати країни Євросоюзу, які будуть продовжувати підтримувати Україну, попри погрози РФ.

Про це сьогодні в Києві під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ця зустріч міністрів закордонних справ ЄС з Україною в Києві має розумітися як чітке зобов’язання Європейського Союзу продовжувати підтримку в усіх вимірах: у пошуку справедливого миру, у притягненні до відповідальності та у просуванні на шляху до членства. Але це також надсилає потужний сигнал Росії: ми не залякані вашими ракетами або дронами», - наголосив високий представник ЄС.

Він зауважив, що лише після візиту до Одеси дізнався, що місто та Одеська область були атаковані «зливою» російських дронів усього через хвилини після того, як європейська делегація виїхала з міста.

«Ще раз наголошую: ми не залякані вашими дронами або ракетами, наша рішучість підтримувати боротьбу за свободу та незалежність України є твердою і буде продовжуватися. Ми надалі будемо стояти поруч з Україною», - підкреслив Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля. Таке засідання відбулося вперше в історії за межами Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-