Уряд отримав від США пропозиції щодо реформ - Шмигаль

Уряд отримав від США пропозиції щодо реформ - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Український уряд офіційно отримав від США пропозиції щодо реформ.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці за підсумками зустрічі із послом США Бріджит Брінк, передає Укрінформ.

Крім того, глава уряду передав американській стороні Концепт посилення стійкості демократії в Україні.

"Під час зустрічі з пані послом США Бріджит Брінк передали американській стороні Концепт посилення стійкості демократії в Україні. Цей документ розроблений за ініціативи Президента Володимира Зеленського та погоджений, зокрема, з керівниками антикорупційних структур в Україні", - зазначив очільник уряду.

За словами Шмигаля, для реалізації цього концепту уряд планує разом з усіма партнерами створити єдиний План реформ для посилення стійкості демократії, який об’єднає в собі всі потреби щодо позитивних перетворень у різних сферах. 

"Ми вірні нашому шляху реформ, які змінюють нашу країну на краще та наближають вступ України до ЄС і НАТО", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Допомога в обмін на реформи: чому лист з Білого дому – це не про зраду, а про перемогу України

Також співрозмовники обговорили пряму бюджетну підтримку з боку США, спільну роботу в межах Координаційної платформи донорів, посилення захисту українського неба та допомогу для енергетичного сектору України.

Як повідомляв Укрінформ, США відправили до Кабінету Міністрів, Офісу Президента, а також Міжвідомчої донорської координаційної платформи, яку створили у січні 2023 року в межах так званого “фінансового Рамштайну”, лист із детальним переліком пріоритетних реформ, які повинна провести Україна для продовження надання їй допомоги. Автор листа — заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл.

Фото: Фейсбук Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-