Голова парламенту Австрії запевнив у безумовній солідарності з Україною

Голова парламенту Австрії запевнив у безумовній солідарності з Україною

Укрінформ
Голова Національної ради Вольфганг Соботка запевнив у безумовній солідарності Австрії з Україною та продовженні підтримки українського народу стільки, скільки це буде необхідно.

Про це очільник австрійського парламенту заявив під час свого виступу у вівторок у Верховній Раді України, передає Укрінформ з посиланням на АРА

"І через 19 місяців після початку війни Австрія підтримує Україну в безумовній та непохитній солідарності", - заявив Соботка. 

За його словами, у політичному плані Австрія не є нейтральною і її позиція завжди була дуже чіткою, коли йшлося про "засудження незаконної, невиправданої та неспровокованої російської агресивної війни проти України на всіх політичних рівнях, засудження явного порушення міжнародного права та надання повної підтримки Україні та українському народу".

Він також пообіцяв, що Австрія продовжуватиме підтримувати Україну на шляху до Європейського Союзу.

"Австрія продовжуватиме підтримувати Україну та український народ доти, доки це буде необхідно", - підкреслив голова Національної ради Австрії, завершивши свій виступ привітанням "Слава Україні".

Як зазначає австрійське інформагентство, Соботка прибув до України на чолі парламентської делегації, до якої увійшли представники усіх фракцій, окрім правопопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи". У цій партії, представники якої жодного разу не відвідували Україну після 24 лютого 2022 року, обґрунтували свою відмову тим, що не хочуть брати участь у "воєнному туризмі". 

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Нацради Австрії

Після зустрічі з українськими колегами члени Національної ради Австрії відвідали проєкт допомоги "Карітасу" в Ірпені та побували у Бучі, де вшанували пам’ять жертв російських окупантів, похованих у братській могилі. Повернувшись до Києва, австрійські депутати поклали вінок до Стіни пам'яті загиблих захисників України у Києві та взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору. 

За даними АРА, також заплановані переговори делегації австрійського парламенту з Президентом та Прем'єр-міністром України. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці до Києва прибула делегація Національної ради Австрії на чолі з головою Вольфгангом Соботкою.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-