Зеленський зустрівся з президентом Нацради Австрії

Зеленський зустрівся з президентом Нацради Австрії

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і президент Національної ради Австрії Вольфганг Соботка обговорили у Києві питання євроінтеграції України та подолання наслідків російської війни.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час зустрічі Зеленський подякував Австрії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за вагому допомогу в подоланні наслідків російської війни.

Відео: офіційний канал Президента України

Глава держави високо оцінив готовність австрійської сторони приєднатися до реалізації Української формули миру та поінформував про подальші кроки в контексті її практичної імплементації, зокрема підготовку Глобального саміту миру.

Співрозмовники обмінялися думками щодо європейської інтеграції України та взаємодії з Австрією в цьому контексті. Зеленський поінформував про перебіг виконання рекомендацій Європейської комісії щодо статусу кандидата на членство в ЄС та відзначив важливість ухвалення позитивного рішення про започаткування переговорів про членство України у Євросоюзі.

Читайте також: Австрія надасть Україні €2 мільйони на розмінування

«Підтримка європейських прагнень України дуже важлива. Це один із чинників, який мотивує українців, котрі захищають державу й цивілізоване майбутнє», – сказав Президент.

Він наголосив на зацікавленості України в розширенні присутності австрійського бізнесу та реалізації спільних проєктів, які дадуть змогу створити нові робочі місця.

Зеленський і Соботка також обмінялися думками щодо актуальних питань співпраці у регіоні Східної Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня президент Національної ради Республіки Австрії Вольфганг Соботка перебуває в Україні з візитом. Зокрема, він виступив у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-