Маккарті збереже допомогу Україні у проєкті закону про фінансування Пентагону

Маккарті збереже допомогу Україні у проєкті закону про фінансування Пентагону

Укрінформ
Спікер Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті залишить у законопроєкті про фінансування Пентагону положення про допомогу Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Маккарті в суботу заявив журналістам, що вирішив залишити в документі 300 млн доларів допомоги Україні, коли зрозумів, що в проєкті закону щодо фінансування Державного департаменту та закордонних операцій, також передбачено гроші для Києва.

Спікер сказав, що вилучити допомогу Україні з бюджету Держдепу та закордонних операцій «стає дедалі важче», тому вирішив залишити кошти для України в обох бюджетах.

Наступного тижня Палата представників має провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема фінансування Пентагону, Державного департаменту та закордонних операцій.

«Це не вирішує проблему, тому що в одному з них є деякі питання, пов'язані з Україною, – сказав Маккарті, маючи на увазі законопроєкт, який стосується Пентагону. – Це стало надто складно зробити, тому ми залишаємо це».

Читайте також: Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій

Палата представників може проголосувати за поправки щодо вилучення допомоги Україні з обох документів, якщо законодавці не заблокують обговорення цих поправок.

Маккарті зазначив, що, на його думку, радикальна депутатка від Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін і надалі чинитиме процедурні перешкоди в питаннях допомоги Україні.

Зазначається, що законопроєкт про фінансування Пентагону передбачає виділення 300 млн доларів «для надання допомоги, включаючи навчання, обладнання, летальну допомогу, логістичну підтримку, постачання і послуги, зарплати і стипендії, матеріально-технічне забезпечення й розвідувальну підтримку ЗСУ і силам національної безпеки України, а також іншим силам чи групам, визнаним і підконтрольним уряду України, у тому числі урядовим структурам, які беруть участь у протистоянні російській агресії проти України, для заміни будь-якого озброєння або предметів, наданих уряду України з інвентарю Сполучених Штатів».

Читайте також: У Білому домі хочуть прискорити виділення додаткової допомоги Україні

Нагадаємо, намагаючись вплинути на голос Грін, Маккарті оголосив у п'ятницю, що вилучить фінансування України із законопроєкту про видатки й проведе окреме голосування щодо нього.

Як повідомлялося, 22 вересня Пентагон оголосив про додатковий пакет військової допомоги Україні в розмірі 325 млн доларів.

Фото: Ting Shen/Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-