Білий дім вважає життєво необхідним, щоб Конгрес ухвалив нову допомогу Україні

Білий дім вважає життєво необхідним, щоб Конгрес ухвалив нову допомогу Україні

Укрінформ
Ухвалення нового пакету масштабної допомоги Україні для продовження її контрнаступу проти російського агресора є життєво необхідним кроком, і важливо, щоби американський Конгрес затвердив це рішення без затримок.

Таку позицію висловив у середу під час віртуального брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Життєво важливо, щоби цей додатковий пакет був ухвалений, тож ми продовжимо взаємодіяти із членами Конгресу»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Клімкін – про зустрічі Зеленського у Вашингтоні: Це візит із високими ставками

Він зазначив, що впродовж останніх 18 місяців адміністрація Байдена послідовно інформувала членів Конгресу США про допомогу Україні. При цьому, Кірбі наголосив, що для українців ніхто не виписує «незаповнених чеків», як про це заявляють окремі законодавці.

«Кожна річ, яку ми надаємо Україні, робиться після вичерпних консультацій з членами Конгресу»,- повідомив представник Білого дому.

Читайте також: Байден хоче почути від Зеленського його оцінку ситуації на полі бою - Білий дім

Кірбі назвав нинішній етап розвитку ситуації в Україні «критичним часом» та підкреслив важливість, що президент Зеленський під час візиту до Вашингтона спланував зустріч із американськими законодавцями.

«Ми вважаємо, що для членів Конгресу дійсно важливо почути безпосередньо від президента Зеленського про те, з чим він зіткнувся в цьому контрнаступі»,- зауважив представник адміністрації США.

Читайте також: У Байдена впевнені, що Конгрес зрештою ухвалить масштабний пакет підтримки України

Кірбі також висловив переконання, що американський народ зрозуміє, якою насправді є ціна підтримки України, що стримує російську агресію на східному фланзі НАТО. У іншому разі, за його словами, вартість суверенітету й територіальної цілісності інших країн для США була б набагато дорожчою як фінансово, так і в людських життях.

Він наголосив, що Україна відстоює ідею незалежності, на якій засновані самі Сполучені Штати.

«Ми теж (свого часу – ред.) не побачили б незалежність без іноземної допомоги. І я думаю, що більшість американців можуть це зрозуміти, що тут насправді поставлено на карту», - підкреслив Кірбі.

Читайте також: Україна серйозно сприймає допомогу ззовні й демонструє нетерпимість до корупції - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 21 вересня відвідає Вашингтон з візитом, де заплановані, зокрема, його зустрічі з Президентом Байденом, членами Конгресу США, керівництвом Пентагону та іншими представниками американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-