Кулеба назвав пріоритети України на засіданні Генасамблеї ООН

Кулеба назвав пріоритети України на засіданні Генасамблеї ООН

Укрінформ
Пріоритетними для України під час чергової сесії Генасамблеї ООН у другій половині вересня будуть питання залучення нових країн до реалізації Формули миру та експорту українського зерна на світові ринки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії спрогнозував, що чергова сесія Генасамблеї ООН у Нью-Йорку традиційно буде «насиченою і напруженою».

«Пріоритет номер один (для України. – Ред.) – це залучення нових країн до реалізації Формули миру Президента Зеленського і здійснення наступних кроків на шляху до проведення глобального саміту Формули миру. Пріоритет номер два – це, безумовно, питання експорту українського збіжжя на світові ринки», - сказав Кулеба.

Читайте також: В ООН відреагували на російську атаку по Костянтинівці

Він додав, що у питанні зернового експорту ООН відіграє свою роль, а в результатах цього процесу надзвичайно зацікавлений весь світ, особливо країни Африки та Азії.

«Глобальна продовольча безпека і ціни на хліб зараз, на жаль, залежать від російського шантажу. А ми маємо звільнити світ від можливості Росії шантажувати світ голодом», - наголосив Кулеба.

Окрім того, за словами міністра, в рамках сесії на Генасаблеї ООН, безумовно, будуть двосторонні зустрічі.

«Там будемо говорити про зброю і про нові оборонні пакети і підтримку України», - поінформував глава МЗС.

Читайте також: Малюська зустрівся зі спецдоповідачкою ООН з питань тортур

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня в Раді Безпеки ООН відбудуться відкриті дебати що України за участю глав держав та урядів.

У рамках відкриття чергової сесії Генасамблеї ООН у другій половині вересня відбудеться зустріч друзів України на рівні міністрів закордонних справ щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-