В ООН відреагували на російську атаку по Костянтинівці

В ООН відреагували на російську атаку по Костянтинівці

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антонію Гутерреш вважає, що за всі напади на Україну Російська Федерація має понести відповідальність. 

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це на пресбрифінгу в середу заявив заступник речника Генсека Фарахан Гак.

Гак зазначив, що з точки зору Генерального секретаря, так само як і Браун, «очевидно, що міжнародне гуманітарне право та міжнародне право в галузі прав людини має поважатися».

«Але, безумовно, Генеральний секретар вважає, що за всі такі напади має бути відповідальність», - наголосив він.

Читайте також: У Костянтинівці завершили рятувальну операцію - 17 загиблих

Своєю чергою гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун приголомшена ракетною атакою Росії на людний ринок у Костянтинівці на Донеччині і наголошує, що цей та інші удари по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином.

Про це йдеться у заяві Браун.

«Я приголомшена звісткою про низку ударів, що сьогодні вкотре призвели до загибелі людей та руйнувань у різних районах України. Унаслідок ганебного удару кілька годин тому на людному ринку у Костянтинівці на Донеччині постраждали мирні мешканці цієї зруйнованої війною громади. Загинули або отримали поранення десятки дорослих і дітей», - заявила Браун.

За її словами, це сумний день для України, однак трагедія у Костянтинівці є лише одним із прикладів страждань, що спричиняє вторгнення Російської Федерації для мирних мешканців по всій країні.

У цьому контексті координаторка ООН нагадала, що сьогодні через російські удари були пошкоджені домівки та школа у Запоріжжі, а також портова та зернова інфраструктура в Одеській області на півдні країни.

Читайте також: Херсон відвідали представники міжвідомчої комісії ООН

«Умисне спрямування ударів по цивільних особах чи цивільних об’єктах або нанесення ударів, що завдає непропорційно велику шкоду цивільному населенню або цивільним об’єктам, є воєнним злочином. Дотримання норм міжнародного гуманітарного права має бути забезпечено. Народ України потребує припинення цього жорстокого знищення», - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 вересня, російські загарбники влучили по центральному ринку в Костянтинівці Донецької області. Спочатку повідомлялося про 16 загиблих і п'ятьох поранених, пізніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що кількість загиблих унаслідок російського обстрілу зросла до 17, пошуково-рятувальна операція завершена.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-