Резніков – про закупівлю яєць: Немає жодної справи в жодному правоохоронному органі

Резніков – про закупівлю яєць: Немає жодної справи в жодному правоохоронному органі

Ексклюзив
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що жоден правоохоронний орган не проводить розслідування за фактом закупівлі яєць за завищеними цінами.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

"... Стосовно яєць немає жодної кримінальної справи в жодному правоохоронному органі. Тому що вони перевірили і бачать, що факту немає, то й немає кримінальної справи, немає кого звинувачувати, немає що розслідувати. Попередню перевірку зробили правоохоронні органи, які за це відповідають", – сказав він.

"Ще раз: не існує жодної підозри нікому щодо яєць. Чому? Тому, що не існувало цього кейсу, розумієте?" – додав він.

Читайте також: Міноборони ще рік тому звернулося до Держаудиту з проханням призначити перевірку

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади міністра оборони.

3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що упродовж тижня запропонує парламенту звільнити Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Резніков очолює Міністерство оборони з 4 листопада 2021 року. Раніше, з 4 березня 2020 року до 3 листопада 2021 року, він обіймав посаду віцепрем‘єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Рада розгляне заяву про відставку Резнікова на найближчому засіданні

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони кілька разів виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це в січні 2023 року в медіа вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його потенційне призначення послом України у Великій Британії. Сам Резніков заявив, що "не в курсі" про призначення послом у Британії після того, як він піде з посади глави Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-