Зеленський запропонує парламенту змінити міністра оборони

Зеленський запропонує парламенту змінити міністра оборони

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський внесе до Верховної Ради пропозицію щодо заміни Олексія Резнікова на Рустема Умєрова на посту міністра оборони.

Про це Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він зазначив, що Резніков пробув міністром оборони 550 днів повномасштабної війни, однак міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством.

"Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, у січні 2023 року навколо Міністерства оборони України розгорівся корупційний скандал у сфері закупівель. Тоді вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони та його потенційне призначення послом України у Великій Британії. Аналогічними теоріями поділився також народний депутат із парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Читайте також: Резніков про ймовірну відставку і призначення послом: Усі рішення ухвалює Президент

Раніше Президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання щодо ймовірної відставки Резнікова з посади міністра оборони і його потенційного призначення на посаду посла України у Великій Британії заявляв, що коментуватиме будь-які кадрові рішення після підписання відповідних указів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-