Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони

Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони

Документ
Укрінформ
Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади міністра оборони.

Про це міністр оборони написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.  

"Я подав заяву про відставку голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку. Для мене було честю служити українському народу та працювати протягом останніх 22 місяців, найважчого періоду сучасної історії України", – зазначив він.

Резніков також оприлюднив фотографію своєї заяви про звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Згідно зі статтею 114 Конституції України, міністр оборони та міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням Президента.

Олексій Резніков очолює Міністерство оборони України з 4 листопада 2021 року. Раніше, з 4 березня 2020 року до 3 листопада 2021 року, він обіймав посаду віцепрем‘єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Арахамія сказав, коли Рада голосуватиме за призначення нового глави Міноборони

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони України виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це у січні 2023 року в медіа вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його потенційне призначення послом України у Великій Британії. Сам Резніков заявив, що "не в курсі" про призначення послом у Британії після того, як він піде з посади глави Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-